Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

Sud im izrekao novčane kazne i zabrane upravljanja vozilima

FOTO: Ilustracija

U petak, 9. lipnja 2023. godine oko 5.30 sati u Zagreb, Trg Kralja Tomislava, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača,  odbio je ispitivanje na prisutnost alkohola. Nesavjesni vozač je je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanaka djelovanja opojnog sredstava, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Istog dana oko u 2.20 sati u Sesvetama, Dugoselska ulica, prilikom nadzora vozila i vozača zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji vozač. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok u organizmu imao  2,52 g/kg alkohola. I ovaj vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanaka djelovanja opojnog sredstava te priveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama. Zbog počinjenog prekršaja u prometu izrečena mu je novčana kazna od 1.320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od  3 mjeseca.

Istog dana u petak oko 23.20 sati na Aveniji Marina Držića kod Slavonske avenije dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila i nastala je samo materijalna šteta.  Kod 36-godišnjeg vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija od 1,62 g/kg alkohola u organizmu zbog čega je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanaka djelovanja opojnog sredstava u trajanju od 12 sati. Nakon toga, vozač je priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.580 eura.

U jutarnjim satima u petak, 11. lipnja oko 9.50 sati u Sesvetama, Sesvetski Kraljevec, Željeznička ulica, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak. Obavljenim nadzorom je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije  i ovaj nesavjesni vozač je uhićen i priveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.380 eura.
 

Stranica