Zagrebačka policija provela akciju pojačanog postupanja u prometu

Utvrđeno ukupno 65 prekršaja iz segmenta prometa

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke, u noći s petka na subotu, 23. na 24. lipnja 2023. godine u noćnim satima provedena je akcija pojačanog nadzoru u prometu, a posebice u Gradu Zagrebu u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir s naglaskom da većinom upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvarajući buku sudjelujući u utrkama na javnim prometnicama.

Tijekom provođenja same akcije od 21  do 3 sata, policijski službenici nisu zaprimili niti jednu dojavu oko mogućih okupljanja u vezi ilegalnih uličnih utrka ili takve vrste okupljanja, ujedno nije bilo dojava građana o kršenju prometnih propisa kao niti o remećenju javnog reda i mira zbog kršenja prometnih propisa kao što su buka rada motora, „proklizavanje“ kotača i slično.

Slijedom toga, tijekom ciljanog pojačanog postupanja te prilikom nadzora prometa odnosno kontrole vozila i vozača utvrđeno je ukupno 65 prekršaja iz segmenta prometa, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici te jedan prekršaj iz segmenta zlouporabe droga.

Policijski su službenici utvrdili 16 prekršaja (od toga radi se o jednom mladom vozaču) zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu iznosila 2,04 g/kg zbog čega su tri vozača uhićena. Zbog nepropisne brzine zabilježen je jedan prekršaj, a dva prekršaja zbog upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja prolaska vozilom na znak crvenog svijetla, dva prekršaja „proklizavanja“ kotača, dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici te 33 ostala prekršaja iz segmenta prometa.

Osim navedenog, u vrijeme pojačanog postupanja dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća od čega šest na području Grada Zagreba te jedna prometna nesreća na području Samobora.

Ujedno, podsjećamo da Policijska uprava zagrebačka u dane vikenda provodi akcije pojačanog postupanja u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama, a o kojima akcijama redovno izvješćujemo javnost njenom najavom, a u konačnici i provedenim rezultatima.

Stranica