Zagrebačka policija spriječila daljnju prodaju speeda i anaboličkih steroida

Dvojac zaustavljen u prometu, osumnjičeni dobrovoljno predao drogu za koju se sumnja da je pripremljena za daljnju prodaju

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu.
 
Naime, jučer 26. lipnja 2023. godine u poslijepodnevnim satima na području Trešnjevke, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih kojim je upravljao 19-godišnji vozač. Obavljenom kontrolom vozila i vozača te 28-godišnjeg putnika, putnik je dragovoljno dao jedan smotuljak ispunjen s jedanaest plastičnih paketića ispunjenih materijom karakterističnog izgleda i teksture za drogu amfetamin, tzv. „speed“ težine svih paketića 0,8 grama. Također, dragovoljno je dao osamnaest tableta anaboličkih steroida te jednu staklenu bočicu koja kao djelatnu tvar sadrži anaboličko sredstvo, a  koje tvari se nalaze na listi tvari zabranjenih u sportu Ministarstva zdravstva. Osumnjičeni je nakon toga priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni na nezakonitom tržištu nabavljao veće količine amfetamina te anabolička sredstva s ciljem daljnje preprodaje. Uz navedenu drogu i anabolička sredstva, od osumnjičenog je oduzeto i 58 tableta anaboličkog sredstva koje je dragovoljno predao policijskim službenicima prilikom pregleda stana kojim se koristi  na Črnomercu.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijave će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica