Kazneno prijavljen drski kradljivac nakita

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela

FOTO:  Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Teška krađa“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je osumnjičeni, 29. svibnja 2023. godine u popodnevnim satima, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari, s ciljem da ju protupravno prisvoji,  vozeći se biciklom došao je do adrese u Zagrebu u Martićevoj ulici gdje se zaustavio kraj oštećenog, iskoristivši njegovo stanje bespomoćnosti odnosno starosti te ga zatražio da skine prsten kako bi ga pogledao, na što je oštećeni zaista skinuo prsten i dao mu ga. Kada se domogao prstena, dalje je pobjegao na biciklu.
 
Tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, 12. lipnja 2023. godine također, u popodnevnim satima, osumnjičeni je vozeći se biciklom došao do križanja Bogišićeve i Vrbanićeve gdje se zaustavio u blizini oštećene, uhvatio je za ruku te strgnuo prsten i dalje pobjegao na biciklu.
 
Materijalna šteta iznosi oko 500 eura.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Upoznajte se sa savjetima Policijske uprave zagrebačke kako se zaštiti, treba biti svjestan da prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu.
 

Stranica