Na sudu kažnjeni zbog prekršaja počinjenih u prometu

Izrečene im novčane kazne i zaštitne mjere

U petak, 7. srpnja 2023. godine u 21.40 sati u Zagrebu na Aveniji Dubrava, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak. Provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola ( 1,63 g/kg) te je uhićen i smješten na otrježnjenje. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U subotu, 8. srpnja 2023. godine, 25 minuta iza ponoći, u Heinzelovoj ulici su policijski službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,57 g/kg). Nakon otrježnjenja odveden je na sud gdje mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1320 eura.
 
Istog dana, u subotu, 8. srpnja 2023 godine oko 1.25 sati tijekom provođenja očevida prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta, a koja se dogodila u Ulici Pantovčak, policijski službenici su utvrdili da je prometnu nesreću uzrokovao 59-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i to za vrijeme dok je bio pod utjecajem alkohola (1,68 g/kg). Također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja. Osumnjičeni muškarac je nakon otrježnjenja odveden na Općinski prekršajni sud  u Zagrebu gdje mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 3560 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju šest mjeseci.
 
U popodnevnim satima istog dana, 8.  srpnja 2023. godine oko 12 sati je 40-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,50 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Franje Puškarića u smjeru zapada. Dolaskom do  kućnog broja 94 nije brzinu kretanja vozila prilagodio situaciji u prometu te je naletio na drugi osobni automobil koji se kretao u istom smjeru, a u trenutku prometne nesreće bio je zaustavljen zbog zaustavljenog vozila ispred njega. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1580 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
 

Stranica