Policajci iz Dubrave razriješili 18 kaznenih djela

Provaljivali kroz vrata i prozore, razbijali stakla te krali novac, a u jednom slučaju odnijeli i strelice za pikado

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno šest muškaraca (19,20,19,23,20,20) zbog sumnje u počinjenje 17 kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem od kojih su dvije ostale u pokušaju te jedno kazneno djelo „Krađa“.
 
Naime, sumnja se da su se osumnjičeni, od 29. svibnja do 10. lipnja 2023. godine, u pet navrata dovezli na područje Dubrave do prostora pet autopraonica, s ciljem protupravnom prisvajanja tuđe pokretne stvari, gdje su prikladnim alatom obili brave na boxevima iz kojih su potom otuđili novac i pobjegli.
 
Od početka siječnja do kraja svibnja 2023.godine, sumnja se da su osumnjičeni provalili u osam ugostiteljskih objekata na području Dubrave iz kojih su otuđili novac, iz jednog ugostiteljskog objekta nisu uspjeli ništa otuđiti. U jednom ugostiteljskom objektu su ukrali kutiju s novcem i novčanik.
 
Nadalje se sumnja da su sredinom siječnja provalili u konobu tako da su obili prozor, ušli unutra te otuđili iz blagajne novac i dali se u bijeg. Sredinom travnja, osumnjičeni su provalili u dvije trgovine, na način da su razbili staklo na ulaznim vratima, ušli unutra da bi otuđili novac te razne duhanske proizvode i alkoholna pića.
 
Ujedno, sumnja se da su 1. lipnja 2023. godine u noćnim satima, autom se dovezli u Aleju Javora, došli do aparata za naplatu parkinga u koji su provalili, međutim unutra nije bilo novca te nisu uspjeli ništa otuđiti.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 9980 eura.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

Stranica