Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Pronađeno 53,24 gama kokaina te 268 grama marihuane

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavio marihuanu i kokain koji je potom sakrio u osobnom automobilu kojeg koristi u namjeri da drogu nakon vaganja i prepakiranja dalje proda.
 
U utorak, 1. kolovoza u večernjim satima, na području Dubrave su policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije zaustavili osumnjičenog koji je upravljao osobnim automobilom, a koji je policijskim službenicima dragovoljno predao 4,64 grama kokaina pakiranog u šest paketića te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Sljedećeg dana, pretragom osobnog automobila kojim se koristi osumnjičeni pronađeno je 48,6 grama kokaina pakiranog u 51 plastični paketić te plastični paket sa 268 grama marihuane, digitalna vaga te uređaj za vakumiranje.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 45-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica