Kažnjeni na sudu zbog prekršaja počinjenih u prometu

U ponedjeljak, 31.  srpnja 2023. godine u 18.35 sati je 28-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Seat sisačkih registarskih oznaka, a kretao se Alejom Pomoraca u smjeru zapada. Provedenom kontrolom vozila i vozača je utvrđeno kako je vozilom upravljao iako mu je rješenjem nadležnog tijela određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole do siječnja 2025. godine i to zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 850 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.
 
U ponedjeljak, 31.  srpnja 2023. godine u 21 sati je 30-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,13 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih ragistarskih oznaka, a kretao se Ulicom Pod bregom  u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Gospodarskom ulicom  prošao je pored prometnog znaka "Obavezno zaustavljanje-STOP" i ušao u raskrižje skrećući udesno u smjeru sjevera. Tada je, zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od  1840 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.
 
U četvrtak, 3. kolovoza 2023. godine u 10.35 sati je 23-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Dubrovnik u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Adamičevom ulicom je utvrđeno kako je upravljao vozilom iako mu je rješenjem nadležnog tijela, kao mladom vozaču zbog prikupljenih devet negativnih prekršajnih bodova ukinuta  i oduzeta vozačka dozvola, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1320 eura.

Stranica