Nogometna utakmica play off UEFA-e Europa Lige između GNK „Dinamo“ i AC „Sparta Prag“ prošla bez sigurnosnih izgreda

FOTO: Ilustracija
 
Sinoć, 24. kolovoza s početkom u 20 sati na gradskom stadionu Maksimir odigrana je međunarodna nogometna play off utakmicaUEFA-e Europa Lige između GNK „Dinamo“ i AC „Sparta Prag“. Na stadionu je bilo 11.000 posjetitelja, od čega oko 150 gostujućih navijača.

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

U službene prostorije policije privedeno je ukupno 10 osoba od čega su šest gostujući navijači (četiri zbog alkoholiziranosti, dvojica zbog prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira)  i četiri domaća navijača (alkoholiziranost). 
 
Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja. Također, tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra grada Zagreba nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozljeđivanja osoba, odnosno tijekom čitavog dana na području Zagreba nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti.

Koristimo priliku i zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 
 

Stranica