Nesavjesni vozači kažnjeni novčanim kaznama i izrečenim zaštitnim mjerama

U petak, 1. rujna oko 12.50 sati u Sesvetama, Prepuštovec, 69-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te ulaskom u lijevi zavoj nije svoje vozilo držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga naletio na osobni automobil krapinskih registarskih oznaka. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili niz prekršaja počinjenih od strane 69-godišnjeg vozača. Naime, vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao je neregistriranim osobnim automobilom, prouzročio je opisanu prometnu nesreću te je odbio ponuđeno alkotestiranje. Osumnjičeni 69-godišnji vozač je uhićen te je doveden na Općinski sud u Sesvetama, gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.500 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 
U subotu, 2. rujna oko 20.10 sati, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Zagrebu, Slavonskoj aveniji. Vozaču je ponuđeno ispitivanje radi utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu a što je isti odbio. Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.580 eura.
 
 
Jučer, 3. rujna dvadesetak minuta poslije ponoći, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka istočnom kolničkom trakom Ulicom Srebrnjak. Obzirom da nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene kolničke trake, već je skrenuo lijevo te prešao na traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, naletio je na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Od siline udarca 22-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom te je u nekontroliranom kretanju sletio s kolnika na parkiralište, a gdje je naletio na više propisno parkiranih vozila, kao i na stablo, uslijed čega se prevrnuo na krov vozila.  Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.450 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Stranica