Uhićena nakon krađe novčanika na autobusnom kolodvoru

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je 23-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Krađa“.
 
U ponedjeljak, 17. rujna oko 18 sati na Trnju, Avenija Marina Držića, na peronu autobusnog kolodvora tada nepoznata žena prišla je 64-godišnjaku te mu iz torbice koju je nosio oko vrata otuđila novčanik. Iz novčanika je, sumnja se, potom otuđila novac, a zatim novčanik s dokumentima i kreditnim karticama odbacila u prtljažnik autobusa. U navedenom su ju uočili građani koju su ju zadržali do dolaska policije, dok se druga nepoznata osoba, s otuđenim novcem udaljila s mjesta događaja.
 
Osumnjičena žena, čiji identitet je potom utvrđen, a riječ je o 23-godišnjakinji, privedena je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Obavljenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da navedeno nije jedino kazneno djelo koje je počinila. Naime, sumnja se da je 15. rujna oko 18 sati zajedno s 21-godišnjakinjom došla na odlazni peron autobusnog kolodvora na Aveniji Marina Držića. U pogodnom trenutku, sumnja se, iskoristile su gužvu te nepažnju oštećene 51-godišnjakinje, a potom 23-godišnjakinja iz torbice koju je oštećena nosila preko ramena otuđila novčanik, iz njega uzela novac, da bi zatim 21-godišnjakinja odbacila novčanik u prtljažnik autobusa. S otuđenim novcem, sumnja se, potom su se zajedno udaljile s mjesta događaja.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 5750 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je 23-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku dok se za 21-godišnjakinjom koja je trenutno nedostupna intenzivno traga.

Stranica