U prigodi obilježavanja blagdana Svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije služena Sveta Misa u policijskoj upravi zagrebačkoj

FOTO: PU zagrebačka
 
Uoči dana policije i nadolazećeg blagdana sv. Mihaela, u Policijskoj upravi zagrebačkoj u srijedu, 27. rujna 2023. godine, policijski kapelan don Marin Drago Kozić predslavio je Svetu Misu te se sjećanjem, molitvom i zahvalom na sve poginule i umrle pripadnike zagrebačke policije ušlo u obilježavanje Dana policije, zazivajući blagoslov i snagu nebeskog zaštitnika  Sv. Mihaela na sve one koji slaveći život i dalje svojim radom časno i neumorno svakodnevno doprinose Policijskoj upravi zagrebačkoj u stvaranju osjećaja mira i sigurnosti, a time i poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana.
 
U nazočnosti djelatnika Policijske uprave zagrebačke, euharistijskom slavlju prisustvovali su načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Danijel Blaić, zajedno s članovima užeg kolegija i suradnicima. Misnom slavlju prisustvovali su predstavnice Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Zagreba, Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „Hrvatski feniks“, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Grada Zagreba i predstavnice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.
Naime, vjerujemo kako pri donošenju svih dobrih odluka uz sve nas bdije naš zaštitnik, sveti arkanđeo Mihael, zapovjednik vojske nebeske te kako se našem zaštitniku u molitvi u borbi protiv zla navodi; Sv. Mihaele arkanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjeda budi nam zaklon u pomoći protiv zloće.
 
Uostalom kako je don Marin u propovijedi naveo: „Možemo li se obraniti od „zmije zla?. Prvi je način živjeti u istini koja će nas oslobodit pogotovo jer Isus nazva Sotonu „ocem laži“. Drugi je način opredjeljenje za čestit život, hod po Božjim zakonima i treći način stavit se pod zagovor Sv Mihaela, opredijelit  se u srcu za dobro čime ćemo biti zaštićeni od zla. A vjera je u našem narodu uvijek imala važno ulogu za opstanak i razvoj“. Završivši propovijed, istaknuo je simboliku pa i povezanost značenja skraćenice PUZ (Policijska uprava zagrebačka) kroz Mihaelov primjer i poziv „pobjeda ustrajnog zajedništva“ (PUZ), što jest znakovitost ali i poruka svima nama.
 
Poslije Svete Mise upriličena je komemoracija za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke u zgradi Policijske uprave ispred Spomen ploče poginulih i nestalih branitelja, kada je u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, načelnik Policijske uprave zagrebačke, Marko Rašić svečanim dostojanstvenim činom zajedno sa suradnicima položio cvjetni aranžman i zapalio svijeću ispred Spomen ploče poginulih i nestalih branitelja uz završnu molitvu za poginule i nestale policajce koju je predvodio policijski kapelan don Marin, a paljenju svijeća i odavanju počasti pridružile se su i predstavnice spomenutih udruga.
 
Policijska uprava zagrebačka provedbom zadaća rješava sve izazove u interesu zajednice i stvaranju osjećaja sigurnosti, svjesna realnosti života s ciljem stvaranja društva dobra, ispunjavajući nas osjećajem vrijednosti koji nam pruža policijsko djelovanje.
 
Stoga, interventna sposobnost Policijske uprave zagrebačke nije samo profesionalna obveza nego, promatrajući povijest hrvatske policije uz nebeskog zaštitnika, svi naši i poslovi dio su stvaranja sigurnog i boljeg svijeta danas i sutra…

Stranica