Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u teške krađe provaljivanjem

U jednom slučaju otuđio manju količinu novca dok su druga dva djela ostala u pokušaju

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem od kojih su dva ostala u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je 6. listopada 2023. godine, par minuta iza ponoći, s namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da ju protupravno prisvoji, došao do kruga trgovačkog društva u Mraclinu u Ulici braće Radića gdje je potom provalio u kuhinju te ispreturao stvari, međutim u daljnjoj namjeri spriječio ga je zaposlenik trgovačkog društva koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika. Osumnjičeni muškarac je potom odveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Tijekom noćnih sati  između 4 . i 5. listopada 2023. godine je, sumnja se, provalio u prostorije istog trgovačkog društva u Ulici braće Radića u Mraclinu te je iz aparata koji se nalazio u kuhinji otuđio novac.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja je potvrđena sumnja i da je 25-godišnjak između prve polovice srpnja i samog početka rujna 2023. godine, također s unaprijed stvorenom namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da ju protupravno prisvoji, u Ulici braće Radića u Mraclinu provalio u kuću u kojoj je potom ispreturao stvari, ali je odustao od daljnje namjere i udaljio se bez da je išta otuđio.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarac će biti predan pritvorskom nadzorniku dok će policijski službenici posebno izvješće podnijeti Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Stranica