Zagrebačka policija nastavlja s akcijom ciljano usmjerenom na grubo kršenje prometnih pravila

Cilj akcije je osigurati građanima poštivanje javnog reda i mira uz inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu

FOTO: Ilustracija

Na području Grada Zagreba u noći sa 7. na 8. listopada 2023. godine, provedena je akcija pojačanog nadzora u prometu i to u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir. Vozači koji upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvaraju buku te takvim načinom vožnje također remete javni red i mir i krše propise, posebice u cestovnom prometu.
 
Tijekom provođenja akcije, policijski službenici zaprimili su ukupno osam dojava o kršenju prometnih propisa kao što su buka rada motora, „proklizavanje“ kotača i slično. Tijekom postupanja po zaprimljenim dojavama u jednom je slučaju zaustavljen osobni automobil te je vozaču uručeno izvješće o počinjenom prekršaju dok u ostalim slučajevima  policijski službenici nisu zatekli vozila na koja su se odnosile dojave niti su utvrđeni elementi prekršaja ili drugih kažnjivih radnji.
 
Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontrole vozila i vozača na području Grada Zagreba utvrđeno je ukupno 55 prometnih prekršaja.

Od ukupno utvrđenih 55 prometnih prekršaja utvrđeno je;
 
·         12 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (četiri vozača su uhićena i  zadržana zbog provođenja žurnog prekršajnog postupka)
·         13 prekršaja nepropisne brzine
·         četiri prekršaja nepoštivanja prometnog svijetla na semaforu (crveno svijetlo)
·         tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
·         sedam prekršaja isteka važenja vozačke dozvole
·         tri prekršaja zbog nepropisne uporabe svjetala u prometu
·         šest prekršaja nepoštivanja prometnog znaka
·         sedam ostalih prekršaja.
 
U vrijeme pojačanog postupanja dogodilo se pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.
 
Ujedno, podsjećamo da Policijska uprava zagrebačka u dane vikenda provodi akcije pojačanog postupanja u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama, a o kojima akcijama redovno izvješćujemo javnost njenom najavom, a u konačnici i provedenim rezultatima.

Stranica