Čineći teške krađe provaljivanjem, otuđeno su prevozili s vozilima koja su zagrebački policajci pronašli

Osumnjičeni za pet kaznena djela „Teška krađa“ petorica osumnjičenih predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, 54-godišnjakom, 45-godišnjakom, 43-godišnjakom i 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Naime, sumnja se kako su 47-godišnjak, 54-godišnjak, 45-godišnjak i 43-godišnjak 13. listopada 2023.godine, sat vremena iza ponoći, s namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzmu drugome s ciljem da ju protupravno prisvoje, došli do trgovine u Ježevu, Ulici Ježevečka, gdje su uz pomoć prikladnog alata nasilno obili vrata i dovratnike te ušli u trgovinu. Osumnjičeni su iz tog prostora otuđili četiri kutije s točno neutvrđenom količinom duhanskih proizvoda, da bi prema prethodnom dogovoru 53-godišnjak svojim vozilom povezao osumnjičenog 47-godišnjaka, 54-godišnjaka i 45-godišnjaka te im na taj način pomogao u bijegu nakon počinjenja kaznenog djela. Ipak nedugo zatim policijski službenici su osumnjičene muškarce uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Između 25. i 26. rujna osumnjičena tri muškarca ( 47, 54 i 45)  i još jedna za sad nepoznata osoba, su s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja došli do ograđenog prostora poduzeća, da bi nakon toga protupravno oduzeli tuđu pokretnu stvar radi privremene uporabe na način da su ušli u otključani teretni automobil marke „Renault“ bjelovarskih registarskih oznaka te zatim otuđili više komada PVC stolarije koje su utovarili u to vozilo. Nakon opisanog počinjenja kaznenog djela, teretni automobil su odvezli u mjesto Bolč, a koje je pronađeno po policijskim službenicima.  
 
Isto tako sumnja se kako je isti osumnjičeni trojac nakon toga došao do dvorišta kuće u mjestu Bolč gdje su otuđili osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka marke „VW Golf“, kao i novac i dokumente koji su se nalazili u vozilu. Otuđeni automobil su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke pronašli 13. listopada u mjestu Ježevo.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja i u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ 1. listopada 2023. godine u mjestu Paukovec. Naime sumnja se kako su 47-godišnjak, 54-godišnjak i 45-godišnjak s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari došli do trgovine te uporabom prikladnog alata nasilno ušli u trgovinu i otuđili veću količinu duhanskih proizvoda, novac, neutvrđenu količinu alkoholnog pića, kao i metalni prijenosni sef. 
 
Ujedno, osumnjičeni trojac i još jedna nepoznata osoba su 8. listopada u mjestu Preseka, došli do proizvodne hale te su uz pomoć prikladnog alata te oštećenjem nadzorne kamere i senzora svjetla ušli u unutrašnjost iste ali su iz točno neutvrđenog razloga odustali od daljnje namjere i zatim se udaljili s mjesta događaja pri tome ništa ne otuđivši.
 
Sutradan, 9. listopada između 00.30 i 1.45 sati iste osumnjičene osobe, kao i jedna nepoznata osoba došli su do mjesta Dubrava Vrbovečka, te su počinili tešku krađu provaljivanjem u trgovinu te su pri tome otuđili nekoliko desetaka šteka duhanskih proizvoda.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 18.270 eura te su osumnjičeni 47-godišnjak, 54-godišnjak, 45-godišnjak, 43-godišnjak i 53-godišnjak, predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu i Bjelovaru.
 
 

Stranica