Pretragom kuće policijski službenici pronašli drogu i jedan pištolj

Osumnjičeni muškarac predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
 
Sumnja se da je 28-godišnjak protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući Retkovcu, nakon čega je drogu preprodavao.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su od osumnjičenog 28-godišnjaka oduzeli određeni novčani iznos od 400 eura za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Nadalje, pretragom kuće u Retkovcu pronađeno je ukupno 23,7 grama droge kokaina pakiranog u četiri paketa, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase, predmeti za pakiranje droge i novčani iznos od 8695 eura za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge te je pronađen i jedan startni prerađeni pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazio jedan komad streljiva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 28-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta  Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

Stranica