Zbog prekršaja u prometu odvedeni na sud

U utorak, 17.  listopada 2023. godine oko 21 sat, u Zagrebu na raskrižju Ulice Mate Lovraka i  Ulice Zvonimira Ljevakovića, u prometnoj nesreći s materijalnom štetom sudjelovao  je 20-godišnji recidivist koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenim je očevidom utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita, zbog čega je uhićen i potom odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1579,64 eura.
 
U srijedu, 18. listopada 2023. godine u 17.45 sati je 22-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Provedenim nadzorom kod raskrižja sa Zagrebačkom avenijom, odavao je sumnju da bi mogao biti pod utjecajem droga te mu je ponuđeno preliminarno ispitivanje na prisutnost droga u organizmu kao i izuzimanje uzoraka krvi i urina radi analize uz stručni pregled, a što je on odbio. Osumnjičen je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2650 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
U srijedu, 18. listopada 2023. godine u 20.45 sati je 56-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Srednjaci u smjeru juga. Policijski službenici su obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrdili da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,65 g/kg) te da je osobnom automobilu isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana te da nema sklopljen ugovor o obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2081,64 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od četiri mjeseca.
 
U srijedu, 18. listopada 2023. godine u 21.30 sati u Zagrebu na križanju Ulice kneza Branimira i Južne ulice, u nadzoru prometa zatečen je 20-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Osumnjičeni je uhićen te odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1240,36 eura kao i zaštitnom mjerom zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U srijedu, 18.  listopada 2023. godine oko 22 sata u Zagrebu u Klaićevoj ulici,  policijski službenici su u nadzoru prometa zatekli 40-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,72 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Muškarac je uhićen i smješten na otrježnjenje nakon čega je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1399,64 eura.

Stranica