Obavljenim nadzorom, policijski službenici utvrdili niz prekršaja u prometu

U ponedjeljak, 30. listopada oko 19.15 sati, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Selske ceste u smjeru sjevera. Ponuđeno preliminarno ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, kao i izuzimanje uzoraka krvi i urina, vozač je odbio.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.650 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
 
U nedjelju, 31. listopada oko 10 sati, 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Jablanske ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do kružnog toga nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolniku, iz kojeg razloga je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako je isti upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.450 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 

U četvrtak, 2.  studenoga 2023. godine u 10.50 sati policijski službenici su tijekom nadzora teretnih automobila i autobusa na autocesti A3 kod naplatne postaje Zagreb - istok proveli nadzor skupa teretnog i vučnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak.
Provedenim nadzorom teretnog vozila i pregledom tahografskog uređaja kojim se bilježi radno vrijeme mobilnih radnika, sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, policijski službenici utvrdili su prekršaje skraćivanja dnevnog odmora, prekoračenje neprekinutog vremena vožnje od 4 sata i 30 minuta te višednevne vožnja bez kartice vozača.

Također, tehničkim pregledom skupa vozila na cesti utvrđeno je kako na vozilu nedostaju vatrogasni aparati i da vozač nema važeću vozačku dozvolu kod sebe.
 
Zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv osumnjičenog 29-godišnjeg vozača su policijski službenici  podnijeli izvješće o počinjenom prekršaju te mu je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 1270 eura.

Protiv pravne osobe  je također podnijeto izvješće o počinjenom prekršaju te mu je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 4360 eura.
 
Također je i protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi podnijeto izvješće o počinjenom prekršaju kojim je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 2490 eura.




 
 

Stranica