Kroz suradnju carinskih i policijskih službenika spriječena daljnja nezakonita trgovina duhanom

Potvrđena sumnja u nedozvoljenu trgovinu duhanom na području Črnomerca

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Carinskom upravom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.
 
Sumnja se da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, od za sad nepoznate osobe kupio veću količinu rezanog duhana bez odgovarajućih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, s ciljem daljnje prodaje na ilegalnom tržištu, a čija je prodaja i promet zabranjena na teritoriju Republike Hrvatske sukladno Zakonu o trošarinama.
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Carinskom upravom tijekom pretrage prostorija kojima se služi 58-godišnjak na području Črnomerca, pronašli su ukupno 219,20 kilograma sitno rezanog duhana bez odgovarajućih markica, digitalnu vagu, jedan kanistar sa za sad nepoznatom tekućinom, rasprašivač za tekućinu-aromu sa 0,4 litre i jedan prazan raspršivač za aromu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica