Kažnjeni na sudu zbog prekršaja u prometu

Izrečene novčane kazne i zaštitne mjere

FOTO. Ilustracija

U nedjelju, 26.  studenoga 2023. godine u 16.55 sati u Zagrebu u Ulici Kraljevec su policijski službenici tijekom nadzora prometa zatekli 34-godišnjakinju koja je upravljala mopedom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom je utvrđeno kako je upravljala mopedom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom, odnosno nije položila vozački ispit za upravljanje vozilom bilo koje kategorije. Nadalje, 34-godišnjakinja je sudjelovala u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Osumnjičena je potom uhićena i odvedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog dana, 26. studenoga 2023. godine oko 23.11 sati na križanju Bukovačke ulice i Prilesja su policijski službenici u nadzoru prometa zatekli 52-godišnjeg državljanina Savezne Republike Njemačke koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.
Izvršenim nadzorom vozila i vozača je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (2,53 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je  novčana kazna u iznosu od 1500 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije s njemačkom vozačkom dozvolom u trajanju od tri mjeseca na području RH .

Stranica