Nesavjesni vozači i dalje krše prometna pravila

Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

FOTO: Ilustracija

U subotu, 2. prosinca 2023. oko 1.45 sati, 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Josipa Fona u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom policijskih službenika je utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.77 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.100 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 3 mjeseca.
 
Istog dana, oko 4.05 sati, 33-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Jadranskom avenijom u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Karlovačkom cestom utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.93 g/kg u organizmu. Nesavjesna vozačica je uhićena i prepraćena na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.
 
Dan ranije, 1. prosinca 2023. u 13.20 sati,  25-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom ulicom Ivane Brlić-Mažuranić u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom utvrđeno je, da upravlja vozilom „B“ kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Okrivljenom je ponuđeno testiranje na prisutnost droga, ali se odbio podvrgnuti ispitivanju. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.640 eura.
 

Stranica