Kažnjeni na sudu zbog počinjenih prekršaja u prometu

U srijedu, 6. prosinca oko 15 sati, 55-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Dobriše Cesarića u Sesvetama. Vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa te je iz tog razloga naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su kako je 55-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg u organizmu i za vrijeme kad je upućen na obavljanje izvanrednog zdravstvenog pregleda, kao i da kod sebe nije imao prometnu dozvolu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2930 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od šest mjeseci.
 
U srijedu, 6. prosinca oko 18.20 sati, 31-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Samoborskom cestom. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici utvrdili su kako vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1,41 g/kg) kao i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1200 eura.
 
Istoga dana oko 20 sati, 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Bukovačke ceste. Obzirom da vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i osobinama ceste, naletio je svojim vozilom na drugi osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je u tom trenutku upravljala 38-godišnjakinja. Nadalje, 41-godišnjak je zatim napustio mjesto događaja prometne nesreće, u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a da  sa drugim sudionikom nije razmijenio podatke o sebi i vozilu niti je popunio Europsko izvješće o šteti. Ubrzo nakon opisanog, policijski službenici su zatekli 41-goduišnjeg vozača te provedenim nadzorom utvrdili kako je isti upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1970 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
U četvrtak, 7. prosinca pola sata iza ponoći, 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Utinjskom ulicom u smjeru sjeveroistoka. Obzirom da nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, izgubio je kontrolu nad vozilom s kojim je sletio s kolnika te se u konačnici, zaustavio na metalnoj ogradi. Obavljenim nadzorom vozača, policijski službenici utvrdili su kako je 40-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,83 g/kg). U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta, dok je vozač prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1710 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.
 
Istoga dana dvadesetak minuta poslije ponoći, 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravljao vozilom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od jednog mjeseca.

Stranica