Osumnjičena za dva kaznena djela prijevare predana pritvorskom nadzorniku

Nakon što bi došla do oštećenih uvjerila ih da joj je potreban novac

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Prijevara“.
 
Sumnja se da je u drugoj polovici studenoga, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, u jutarnjim satima na tramvajskom stajalištu na Aveniji Marina Držića došla do oštećene 73-godišnjakinje koju je lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu da je susjeda i da joj je potrebna novčana pomoć. Tada su zajedno otišle do stana oštećene koja je povjerovala u njezine navode da bi joj potom 73-godišnjakinja predala novac. Iako je osumnjičena 41-godišnjakinja rekla da će vratiti novac, to nije učinila.
 
Također se sumnja da je 41-godišnjakinja u drugoj polovici travnja 2023. godine tijekom podnevnih sati, u parku Maksimir u Zagrebu došla do oštećene 82-godišnjakinje koju je lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu navodeći da joj je potreban novac. Oštećena je povjerovala u tvrdnje 41-godišnjakinje te su se zajedno uputile do bankomata gdje je 82-godišnjakinja podigla novac koji je osumnjičena uzela i rekla da će vrtati, ali to nije učinila.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 770 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu 41-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica