Održana misa uoči Božića u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Upravo su božićni dani, dani kada zatvaramo jednogodišnje razdoblje svjesni naših težnji -  „biti svjetlo i stvarati dobro“

Radošću druženja kroz Službu proteklih dana Adventa i služenja društvu i zajednici, u iščekivanju božićne noći, 20. prosinca 2023. godine u zgradi Policijske uprave zagrebačke, u Heinzelovoj 98  služena je Sveta misa koju je predslavio vlč. Frano Musić,  biskupski vikar za pastoral Ministarstva unutarnjih poslova i redarstvenih službi, zajedno s vlč. Ivanom Grinišinom, policijskim kapelanom Policijske uprave zagrebačke. Na Svetoj je Misi, uz vjernički puk, bio i načelnik Policijske uprave zagrebačke gospodin Marko Rašić sa suradnicima.
 
Služeći misu, u svojoj propovijedi vlč. Musić istaknuo je: „Bog nam upućuje riječi - ne bojte se, niste sami. Mi, hrvatska i zagrebačka policija, štitimo dobro za druge, onima kojima su uskraćena ljudska prava i sigurnost svojim postupanjem vraćamo stvari i događaje na put dobra“. Podsjećajući na navode evanđelja gdje Marija iskazuje povjerenju Božjem anđelu, nastavlja: „Marija anđelu Gabrijelu iskazuje bezrezervno povjerenje - evo službenice gospodnje, a to smo i mi jer - evo službenika Božjeg, policijskog službenika na strani dobra vođen snagom blagoslova za časnu službu“, zazivajući: „Budimo ljudi nade i svjetla i neka Božić osnaži svjetlo u našim životima zahvalni što možemo služiti".
 
Sjetili smo se i stradalih i nestalih u Domovinskom rata. Radi njih i radi svetosti Domovinskog rata, časna je zadaća hrvatske policije, stvaranja novih vrijednosti ne samo za Hrvatsku nego i za bolji i sigurniji Svijet. Uostalom, slika zagrebačke policije odraz je povijesti stvaranja, uz svijest kako možemo uvijek dati još više za svijet i nadu koju božićni dani i blagoslovi nose.
 
Po završetku Svete Mise policijski kapelan vlč. Ivan Grinišin prenio je božićni čestitku i blagoslove msgr. Jure Bogdana vojnog biskupa u Republici Hrvatskoj rekavši: „Mir i radost koji donosi Božić, neka nas izdigne iz svakodnevnice i prati blagoslovima u radu ali i s ljudima koje volimo“.
 
Naime, upravo su božićni dani, dani kada zatvaramo jednogodišnje razdoblje svjesni naših težnji -  „biti svjetlo i stvarati dobro“ kao što je više puta istaknuto na Svetoj Misi.
 
U danima koji dolaze, poštujući dostojanstvo, ugled i čast svake osobe štiteći prava i slobode čovjeka, i ne samo profesionalno nego i osobno, božićni blagoslovi i zajedništvo, doprinose našem zadovoljstvu s kojim Policijska uprava zagrebačka ulazi u Novu Godinu.
 

Stranica