Otkrivena druga strana priče- lažno prijavio kazneno djelo

Zagrebački policajci posumnjali u istinitost navoda, pa u konačnici prijavljen dojavitelj

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni, u srijedu 3. siječnja 2024. godine oko 3 sata dojavio policiji kojom prilikom se predstavio da je vozač taxi vozila te da je vozio dvije muške i jednu žensku osobu koji su mu u konačnici prijeteći nožem otuđili vozilo.
 
Postupajući po zaprimljenoj dojavi, nakon dvadesetak minuta na Aveniji Večelava Holjevca policijski službenici uočili su vozilo marke MG gospičkih registarskih oznaka kojim je upravljala ženska osoba, a koje je potom svjetlosnim i zvučnim signalom zaustavljeno. Vozilom je upravljala 36-godišnjakinja, na stražnjem sjedalu je bio 38-godišnjaka, a dok je u prtljažnom prostoru bio 33-godišnjak. Po zaustavljanju vozila, 33-godišnjak se počeo samovoljno udaljavati od policijskog službenika, kada mu je izdana naredba da stane, na koju se oglušio zbog čega su policijskih službenici uporabili sredstva prisile (sredstva za vezivanje i tjelesna snaga) koji se na podu pokušao osloboditi iz zahvata, nekontrolirano pružajući otpor. Prilikom postupanja, vrijeđao je i omalovažavao policijskog službenika nakon čega je priveden u službene prostorije.  U istom trenutku iz vozila je izašao 38-godišnjak koji se također počeo udaljavati od vozila i njemu je policijski službenik izdao naredbu da stane, na koju naredbu se oglušio nakon čegu su i nad njime uporabljena sredstva prisile (sredstva za vezivanje i tjelesna snaga) te je priveden u službene prostorije policije. Za obojicu muškaraca pozvana je hitna medicinska pomoć, koju je 38-godišnjak odbio, dok je 33-godišnjak nakon pregleda liječnika odbio daljnju hospitalizaciju.
 
Naime, policijski službenici VI. Policijskee postaje Zagreb (Novi Zagreb) su opsežnim i sveobuhvatnim kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je priča drugačija, 46-godišnjak je lažno prijavio kazneno djelo kako bi prikrio poslodavcu i vlasniku vozila da je drugoj osobi dao vozilo na upravljanje i da zna tko je pričinio štetu na vozilu u smislu sitnih oštećenja. Slijedom navedenog, u konačnici prijavitelj je ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“ iz članka 304 stavka 1. Kaznenog zakona te će protiv njega redovnim putem biti podnesena kaznena prijava.
 
Protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nakon čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.
 
Protiv 36-godišnjakinje, također je podnesen optužni prijedlog po članku 199. stavka 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem droga, prepraćena je na Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu.
               
Za 38-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela niti prekršaja.
 
Vezana vijest: Trojac uhićen nedugo nakon razbojništva

Stranica