Nabavili elektronički uređaj namijenjen za krađe vozila


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje da je zajedno sa još jednom zasad nepoznatom osobom počinio kaznena djela  „Izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela“ i „Krađa“ u pokušaju.

Naime, sumnja se da su 22-godišnjak i druga zasad nepoznata osoba, zasad neutvrđenog dana i na neutvrđen način nabavili elektronički uređaj za pokretanje motora vozila na kojem su napravili preinake da bude podesan za krađe vozila.

Potom su, sumnja se, u unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi u četvrtak, 4. siječnja 2024. godine u noćnim satima u Sutinskoj ulici u Zagrebu, došli do osobnog automobila marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka na kojem su podesnim alatom otvorili vrata.  Zatim su iz njega uklonili elektronički uređaj za pokretanje motora te spojili elektronički uređaj koji su prethodno preinačili. Vozilo su pokušali staviti u pogon, međutim, u namjeri nisu uspjeli te su se udaljili.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 22-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok su podnijeli posebno izvješće nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se za drugom zasad nepoznatom osobom traga.

Stranica