Nesavjesni vozači kažnjeni na sudu

U ponedjeljak,  5. siječnja oko 22.20 sati na Čulinečkoj cesti u Zagrebu, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 221 C, zaustavili su ga policijski službenici, a obavljenim nadzorom vozila i vozača te alkotestiranjem utvrđeno je da upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a potom doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura kao i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U utorak,  6. siječnja oko 17.30 sati, u Zagrebu, na kolniku Ulice kneza Branimira kod Ulice Divka Budaka dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri osobna automobila. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta,  a očevidom je utvrđeno da je prometnu nesreću, uslijed nedržanja potrebnog razmaka, prouzročio 34-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 34-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg u organizmu.  Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a potom doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.480 eura.
 
Istoga dana oko 23.20 sati u Zagrebu, na raskrižju Ulice Dubrava i Osječke ulice dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzročio 21-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka uslijed nedržanja potrebnog razmaka. Naknadnim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,63 g/kg u organizmu zbog čega je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a potom i doveden na  nadležni prekršajni sud. Na sudu mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.589,64 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 
 
Krajem prošle godine, 7. prosinca  oko 17.30 sati, na parkirališnom prostoru u Ulici Donje Svetice dogodila se prometa nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzročio tada nepoznati vozač koji se vozilom udaljio s mjesta događaja ne ostavši podatke drugom sudioniku prometne nesreće. Jučer, 7. siječnja oko 12.15 sati, 39-godišnji vozač samoinicijativno se javio u službene prostorije nadležne policijske postaje gdje je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u trenutku prometne nesreće upravljao vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena jer je temeljem pravomoćnih odluka o prekršajima prikupio 36 negativnih bodova, na osnovu čega mu je Rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine odnosno do 28. travnja 2024. Vozač je uhićen i smješten posebnu prostoriju policije do uredovnog rada suda, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.970 eura.

Stranica