Otuđenim osobnim automobilom počinio razbojništvo a nakon toga i niz krađa

S otuđenim parfemima i ženskim torbicama u rukama bježao iz trgovine

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 11  kaznenih djela  „Krađe“ i jednog kaznenog djela „Razbojništva“.
Naime sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak od 3. do 19. siječnja 2024. godine na području Zagreba i Dugog Sela, počinio niz imovinskih kaznenih djela s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari.
Osumnjičenom su cilj bili parfemi, torbice, novčanici  ali i osobni automobil.
Tako je 19. siječnja 2024. godine na području Dubrave u ranim jutarnjim satima otuđio osobni automobil marke „Volvo“ zagrebačkih registarskih oznaka, da bi u idućih 5 minuta s prethodno otuđenim osobnim automobilom dovezao se do autobusnog stajališta na području Maksimira gdje je uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 46-godišnjakinjom te joj otuđio novac, bankovne kartice i osobne dokumente.
Također u tri navrata, sumnja se, 23-godišnjak je iz trgovine na području Maksimira otuđio 11 ženskih torbica i jedan novčanik.
Isto tako, sumnja se da je počinio ukupno sedam krađa iz trgovina na području Dubrave, Centra, Maksimira, Črnomerca i Dugog Sela gdje je otuđio 30 parfema.
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 8.978,10 eura.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 23-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok su podnijeli posebno izvješće nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 
Vezana vijest: https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/pronalazak-otudjenog-osobnog-automobila-i-uhicenje-muskarca-koji-je-njime-bjezao-policiji/96439

Stranica