Zagrebačka policija spriječila izradu krivotvorenih novčanica

Putem interneta iz NR Kine naučio zaštićeni papir s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s nadležnim uredom Carinske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni neutvrđenoga dana, najvjerojatnije putem interneta s ciljem da izradi krivotvoreni novac, naručio dostavu 1000 listova zaštićenog papira s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti te još 4 različita lista zaštićenog papira s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti, da bi ta pošiljka bila predana dostavnoj službi radi uručenja primatelju, a što je i učinjeno početkom veljače 2024. godine kada je osumnjičeni osobno preuzeo pošiljku na adresi stanovanja na području Susedgrada. U svome naumu nije uspio, kada je s preuzetom pošiljkom krenuo prema kući, uhitili su ga policijski službenici i priveli na kriminalističko istraživanje.
 
Temeljem  naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena je pretraga obiteljske kuće te je pronađeno i oduzeto jedno prijenosno računalo i osam printera, što ukazuje da je osumnjičeni imao namjeru izrađivati krivotvoreni novac.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica