Tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili vozače kojima je utvrđeno da su počinili prekršaje u prometu

Osumnjičene osobe odvedene na sud koji im je izrekao kazne

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 4. veljače 2024. godine oko 17.30 sati na Peščenici na križanju Planinske ulice i Livadarskog puta su policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije, zbog čega je osumnjičeni muškarac uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura.
 
Istog dana, 4. veljače 2024 godine u večernjim satima, oko 21.50 sati u na križanju Svetošimunske ulice i Ulice Čret , policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili 49-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg alkohola). Muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U ponedjeljak, 5. veljače 2024. godine u 14.20 sati na Slavonskoj aveniji su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru juga.  Provedenim nadzorom je utvrđeno da je vozilom upravljao dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije važeća do  lipnja 2024. Također je utvrđeno kako je vozilu kojim je upravljao isteklo važenje prometne dozvole. Nadalje, policijski službenici su utvrdili kako 36-godšnjak dolaskom do raskrižja sa Slavonskom avenijom nije na dovoljnoj udaljenosti od raskrižja zauzeo položaj u onoj prometnoj traci kojom mora  proći raskrižje, već je iz prometne trake čiji je smjer obavezno ravno skrenuo u lijevo na Slavonsku aveniju u smjeru istoka. Osumnjičeni muškarac je uhićen  i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je određeno zadržavanje koje može trajati najduže do 15 dana  te su policijski službenici 36-godišnjaka predali u zatvor.
 

Stranica