Teretnim i priključnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,30 g/kg upravljao autocestom A3

Trojica vozača pod utjecajem alkohola privedeni na sud

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 19. svibnja 2024. godine oko 13.45 sati, 40-godišnjak upravljao je teretnim i priključnim vozilom križevačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3 u smjeru sjevera. Dolaskom do 17 km, zaustavili su ga policijski službenici gdje je obavljenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 2,30 g/kg alkohola u organizmu.

Nesavjesni vozač je uhićen te nakon otrježnjenja prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1800 eura i zabrana upravljanja u trajanju od 3 mjeseca.
 
Dan ranije, 20. svibnja oko 20.50 sati, na kolniku Radničke ceste kod Žitnjačke ulice u nadzoru prometa zatečen je 27-godišnjak da upravlja osobnim automobilom. Nadzorom vozila i vozača te provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da u organizmu ima alkohola najmanje 1,69 g/kg i za vrijeme vožnje koristio mobilni uređaj te nije koristio sigurnosni pojas. Zbog navedenih prekršaja, vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Proglašen je krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu 1.659 eura.
 
Jučer, 21. svibnja oko 4.50 sati, u Zagrebu na raskrižju Ulica Hrvatske bratske zajednice i spojnog kolnika za Slavonsku aveniju u nadzoru prometa, zatečen je 52-godišnjak da upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača te provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da u organizmu ima alkohola najmanje 1,53 g/kg, zbog čega je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 1.500 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 

Stranica