Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv pravosuđa dvojac predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 48 i 44 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema pravosudnom dužnosniku.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je jučer, 21. svibnja oko 11.20 sati u Zagrebu, Avenija Dubrovnik u prostorijama pravosudnog tijela, za vrijeme prekršajne rasprave, nakon što se oglušio na riječi sutkinje da napusti sudsku raspravu, po dolasku pravosudnog policajaca osumnjičeni 48-godišnjak fizički ga napao i nastavio pružati otpor. U tom trenutku je drugi osumnjičeni 44-godišnjak počeo galamiti na pravosudnog policajaca, prišao mu s leđa te rukama počeo hvatati u namjeri sprječavanja u obavljanju radnje sve do dolaska drugog pravosudnog policajca.

Sumnja se da su osumnjičeni, pravosudnog službenika primjenom fizičke sile spriječili na poduzimanje radnje u okviru njegove ovlasti i time počinili kazneno djelo protiv pravosuđa - prisile prema pravosudnom dužnosniku opisano i kažnjivo po članku 312. Kaznenog zakona.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Stranica