Provedenim nadzorom autobusa s djecom – isključen iz prometa

Djeca su na izlet odvezena autobusom, kojim je upravljao drugi vozač

FOTO: Ilustracija

Danas, 29. svibnja 2024. oko 8 sati, na Borovju, u Ulici Davora Zbiljskog 7, na zahtjev Osnovne škole, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, I. postaje prometne policije Zagreb, proveli su preventivni tehnički pregled autobusa bjelovarskih registarskih oznaka u vlasništvu pravne osobe kojim je upravljao 40-godišnjak te potvrdili da je autobus tehnički siguran za prijevoz  učenike  na izlet.
Nadalje, nadzorom vozača te provedenim alkotestiranjem prije započinjanja vožnje autobusa s djecom utvrđeno je da je vozač pod utjecajem alkohola 0,20 g/kg zbog čega je isključen iz prometa te mu je naplaćena novčana kazna na mjestu prekršaja. Djeca su na izlet odvezena autobusom, kojim je upravljao drugi vozač.
 
U ponedjeljak, 27. svibnja 2024. godine oko 17.25 sati u Maksimiru, u Ulici kneza Branimira dogodila se prometna nesreće s materijalnom štetom, u kojoj je sudjelovao 73-godišnji muškarac, na način da je upravljao osobnim automobilom marke Opel Corsa zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru jugozapada. Dolaskom do raskrižja s Avenijom Marina Držića, ušao je u navedeno kada mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo za svoj njegov kretanja te u istome skrenuo lijevo prema zapadnom kolniku Avenije Marina Držića u smjeru jugoistoka. U tom trenutku, svoje vozilo u kretanju nije držao na sredini obilježene kolničke trake te je prednjim lijevim dijelom vozila prešao na lijevu prometnu traku namijenjenu za skretanje lijevo, zbog čega je lijevim bočnim dijelom vozila naletio na stražnji desni bočni dio osobnog automobila marke Citroen C4 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 28-godišnja vozačica, a kretala Ulicom kneza Branimira.

Odmah potom, vozač je bez zaustavljanja pobjegao s mjesta prometne nesreće i nastavio vožnju u smjeru Novog Zagreba. Dolaskom do kružnog toka, rotora Zapruđe, u raskrižju Sarajevske ceste i Avenije Dubrovnik nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila stanju i osobinama ceste, te je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na stražnji desni dio osobnog automobila marke Škoda zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak. Vozač je nakon toga izašao iz vozila i uslijed vidnog utjecaja alkohola spotaknuo se i pao na kolnik. Tom se prilikom ozlijedio i liječnička mu je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Muškarac je odbio alkotestiranje zbog čega je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.130 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Stranica