Policija i carina u suradnji razotkrili skrivenu veću količinu duhana i cigareta

Garaža na Trnju pretražena, a osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku
 

FOTO:  PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Carinskom upravom, Područnom jedinicom- Službom za mobilne jedinice Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.
 
Sumnja se, da je osumnjičeni, na području Trnja od točno neutvrđenog dana do početka lipnja 2024. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, od zasad nepoznate osobe kupio veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana raznih marki bez odgovarajućih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, s ciljem daljnje prodaje na ilegalnom tržištu, a čija je prodaja i promet zabranjena na teritoriju Republike Hrvatske sukladno Zakonu o trošarinama.
 
Naime, sumnja u nezakonito postupanje 61-godišnjaka potvrđena je jučer, 11. lipnja u popodnevnim satima postupanjem policijskih službenika i carinskih službenika koji su obavljenom pretragom unajmljene garaže na području Trnja koju je osumnjičeni koristio pronašli ukupno 93.90 kilograma sitno rezanog duhana , 244 šteke cigareta te 13 kutija cigareta raznih vrsta i marki koje nisu bile označene duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenika je oduzet novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje cigareta i sitno rezanog duhana.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica