Upravljao vozilo pod zabranom i naletio na pješaka

U utorak, 11. lipnja 2024. oko 7 sati u Zagrebu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao 23-godišnji državljanin Republike Crne Gore, a koji je upravljao osobnim automobilom marke Dacia zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Masarykovom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Gundulićevom ulicom, gdje se prometom upravlja semaforima, ušao je u navedeno raskrižje kada je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo, a prilikom skretanja ulijevo, gdje se nalazi obilježeni pješački prijelaz, nije propustio pješaka, koji je već stupio na obilježeni pješački prijelaz, te prema potrebi zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza radi propuštanja pješaka, nakon čega je prednjim lijevim bočnim dijelom vozila naletio na pješaka. Pješak, 44-godišnji muškarac u prometnoj je nesreći ozlijeđen.
Obavljenim očevidom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije zbog čega je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 20 dana uvjetno na 6 mjeseci i novčana kazna u iznosu od 320 eura.
 
Jučer, 12. lipnja 2024. oko 1.20 sati u Zagrebu, na križanju Slavonske avenije i Ulice Svetog Ivana, nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da 28-godišnjak za vrijeme dok u organizmu ima alkohola 1,64 g/kg, upravlja osobnim automobilom marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura.

Stranica