Muškarac osumnjičen za iznudu predan pritvorskom nadzorniku

Provedenim kriminalističkim istraživanjem zaustavljeni u naplati nepostojećeg duga

FOTO:  PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“ na štetu 67-godišnjaka.
 
Sumnja se da je, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi proizašle iz poslovne suradnje, u srijedu, 19. lipnja, u prethodnom dogovoru sa 53-godišnjakom, učestalim telefonskim pozivima i porukama sa različitih brojeva prijetio oštećenom 67-godišnjaku govoreći da će nauditi njemu, ali i članovima njegove obitelji, tražeći isplatu nepostojećeg duga. Istog dana oštećenom je telefonskim pozivom prijetio i drugoosumnjičeni 53-godišnjak.

Osumnjičeni muškarci su izrečenim prijetnjama kod oštećenog izazvali osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i živote članova obitelji.
 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su prvoosumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće koje je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se za drugoosumnjičenim zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela traga .
 
 

Stranica