Sa 2,60 g/kg alkohola u organizmu izazvao „lančani sudar“ i naletio na ogradu tramvajskog stajališta

Osim novčane kazne izrečena mu je zabrana upravljanja u trajanju od tri mjeseca

FOTO: Ilustracija
 
U petak, 5. srpnja oko 21.20, 49-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,60 g/kg u organizmu, bez da je bio vezan sigurnosnim pojasom, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika Avenije Dubrovnik u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broj 1 F Ulice Trnsko, zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom vozila naletio je na stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 33-godišnjak istom prometnom trakom, u istom smjeru, a u trenutku prometne nesreće bio je zaustavljen na kolniku zbog kolone vozila ispred sebe.
 
Uslijed naleta osobni automobil 33-godišnjaka odbačen je u naprijed pri čemu je naletio na stražnji dio osobnog automobila čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak, a koji je u trenutku prometne nesreće također bio zaustavljen u koloni vozila.
 
Također, nakon naleta, osobni automobil 49-godišnjaka nastavio je nekontrolirano kretanje u smjeru sjeveroistoka prema sjevernoj strani kolnika kojom prilikom je lijevim kotačima naletio na rubni kamen, a potom u slijetanju van kolnika, prednjim lijevim bočnim dijelom naletio na betonsku ogradu tramvajskog stajališta sa sjeverne strane kolnika.
 
U prometnoj nesreći putnik iz osobnog automobila 33-godišnjaka lakše je ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.
 
Nakon što je 49-godišnji vozač uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud, proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.840 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica