U kući na području Peščenice stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja pa sadio marihuanu

Uzgajao 55 komada biljke marihuane

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u zasad neutvrđenom razdoblju, u obiteljskoj kući na području Peščenice uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio, vagao i prerađivao, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.
 
Jučer, 9. srpnja 2024. u popodnevnim satima pretragom kuće kojom se koristi osumnjičeni pronađena su dva improvizirana laboratorija za uzgoj konoplje tipa droga u kojima je sveukupno bilo zasađeno 55 komada stabljika konoplje tipa droga visine od  20 do 90 cm, jedna grana konoplje tipa droga visine 90 cm, 582,1 gram konoplje tipa droga pakirane u dva pakiranja te digitalna vaga za precizno mjerenje mase.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica