S oko dva g/kg alkohola u organizmu upravljali automobilima

Vozili po gradu ali i po autocesti

FOTO: Ilustracija
 

Na Jadranskom mostu upravljao s 2,20 g/kg alkohola u organizmu

U ponedjeljak, 8. srpnja 2024. oko 11.30 sati, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 39-godišnjak, a kretao se kolnikom Jadranskog mosta u smjeru sjevera.
 
Policijski su službenici nadzorom vozila i vozača utvrdili da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg u organizmu.
 
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od šest mjeseci.
 
 

Zaustavljen na raskrižju Zagrebačke avenije i Zvonigradske ulice

 U utorak, 9. srpnja 2024. oko 00.45 sati, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 46-godišnjak, a kretao se kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada.
 
Dolaskom do raskrižja Zagrebačke avenije i Zvonigradske ulice, policijski su službenici obavljenim nadzorom vozila i vozača te alkotestiranjem utvrdili da upravlja navedenim motornim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg u organizmu.
 
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od jednog mjeseca.
 
 

Autocestom A3 upravljao pod utjecajem alkohola

 U srijedu, 10. srpnja 2024. oko 10.20 sati, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 62-godišnjak, a kretao se kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada.
 
Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja navedenim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,85 g/kg u organizmu. 
 
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1800 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.


 

Stranica