Zbog počinjenih prekršaja dvojica vozača ukupno dobila 24 negativna boda

Obojici izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja od 3 mjeseca

FOTO: Ilustracija
 

Sigurno zaustavljen iako je odbio postupiti po naredbama policije

U nedjelju, 14. srpnja 2024. godine oko 5.40 sati u Zagrebu, na raskrižju Ulice grada Vukovara  i Strojarske, u nadzoru prometa uočen je vozač  osobnog automobila splitskih registarskih oznaka u počinjenju prometnog prekršaja prolaska kroz raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu, zbog čega su policijski službenici upotrebom zvučnih i svjetlosnih oznaka na vozilu ciljano postupali sa svrhom zaustavljanja vozača koji je odbio postupiti po naredbama policijskih službenika. Uspješno i na siguran način po njega i druge sudionike u prometu zaustavljen je na kolniku Ulice Neznane junakinje.

Nadzorom vozila i vozača, te daljnjim postupanjem zagrebačkih policajaca utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku koji je svojim ponašanjem i izgledom odavao da je pod utjecajem opijata, zbog čega mu je ponuđeno alkotestiranje i  preliminarno testiranje na prisutnost droga što je odbio.

Vozač je tada uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena pravomoćna presuda, novčana kazna u iznosu od 3.450 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom  „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, te mu je kao pravna posljedica pravomoćne presude, za počinjene prekršaje  određeno 18 negativnih bodova.
 

U Konjščinskoj ulici sudjelovao u prometnoj nesreći bez položenog vozačkog ispita

U nedjelju 14. srpnja 2024. oko 16.40 sati u Zagrebu, u Konjščinskoj ulici dogodila se prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom, a u kojoj je sudjelovao 27-godišnji vozač.
Obavljenim očevidom utvrđeno je da je upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena pravomoćna presuda, novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom  „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, te mu je kao pravna posljedica pravomoćne presude, za počinjene prekršaje određeno 6 negativnih bodova.
 

Stranica