Na području Španskog uhićen zbog skrivanja, prepakiravanja i preprodavanja droge

Skrivao, vagao i prepakiravao i u stanu i u garaži

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama“.
 
Sumnja se, da je osumnjičeni na području Španskog, na za sada neutvrđen način protivno odredbama iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavio neutvrđenu količinu amfetamina i konoplje tipa droga, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu i garaži, koje je koristio, a nisu u njegovom vlasništvu, a koja je bila namijenjena za daljnje stavljanje u promet te neovlaštenu daljnju preprodaju krajnjim konzumentima droga.
 
Jučer, 15. srpnja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u domu i drugim prostorijama na području Španskog kojima se koristi osumnjičeni, obavljenom pretragom pronašli su jedan paketić ispunjen  konopljom tipa droga ukupne težine 0,5 grama te četiri paketa ispunjenih drogom amfetamin ukupne težine 260 grama, dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine s tragovima droge i uređaj za vakumiranje s tragovima droge te predmetima za pakiranje droge.
 
Količine pronađene droge, vaga za precizna mjerenja težine, uređaj za vakumiranje i predmeti za pakiranje droge nedvojbeno ukazuju da su bile namijenjene daljnjem stavljanju u promet.
 
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog su muškarca policijski službenici Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli kaznenu prijavu te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica