Na području Medveščaka, provjerom identiteta dobrovoljno predao kokain, amfetamin i konoplju


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se, da je osumnjičeni na području Medveščaka, na za sada neutvrđen način protivno odredbama iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavio neutvrđenu količinu droge kokain, amfetamin i konoplja tipa droga, koju je posjedovao, a koja je bila namijenjena za daljnje stavljanje u promet te neovlaštenu daljnju preprodaju krajnjim konzumentima droga.
 
U srijedu, 17. srpnja, oko 23.50 sati u Draškovićevoj ulici, na ulici, stanici gradskog prijevoza prilikom provjere identiteta, osumnjičeni 37-godišnjak policijskim je službenicima dobrovoljno predao:
 
  • jednu plastičnu vrećicu ispunjenu drogom kokain ukupne težine 0,4 grama,
  • jednu plastičnu vrećicu ispunjenu konopljom tipa droga ukupne težine 2,9 grama i
  • jednu plastičnu vrećicu ispunjenu drogom amfetamin ukupne težine 72,9 grama.
 
Količine pronađene droge nedvojbeno ukazuju da je bila namijenjena daljnjem stavljanju u promet.

Muškarac je na mjestu događaja uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a pronađena droga mu je oduzeta.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog su muškarca policijski službenici Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli kaznenu prijavu te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica