Rezultati akcije „ Pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala“

Utvrđeno ukupno 38 ciljanih prekršaja

FOTO: Ilustracija


Jučer, 19. srpnja u večernjim satima i noćas , 20. srpnja 2024. godine na području Policijske uprave zagrebačke, provedena je ciljana akcija pojačanog postupanja prema vozačima motocikla i mopeda radi podizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu, s ciljem zaustavljanja negativnog trenda stradavanja motocikla i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala i mopeda.
 
Tijekom provođenja akcije, sukladno prosudbi prostorne ugroženosti na području policijskih postaja, policijski službenici su kontrolirali ukupno 81 sudionika u prometu, od čega 25 motociklista.
  
Utvrđeno je ukupno 38 ciljanih prekršaja, od čega šest prekršaja motociklista.

Izdvajamo dva vozača motocikla koji su uhićeni zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i vožnje pod utjecajem alkohola te su dovedeni na Općinski prekršajni sud.
 
Upravljao motociklom bez položene bilo koje kategorije na području Žitnjaka

Jučer, 19. srpnja oko 19.30 sati, 34-godišnjak je upravljao motociklom splitskih registarskih oznaka, a kretao se Črnkovećkom ulicom.

Obavljenim je nadzorom vozila i vozača te alkotestiranjem utvrđeno:
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola od 2,61 g/kg u organizmu,
  • upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 2.640 eura.

 
Upravljao motociklom bez položene bilo koje kategorije na području Sesveta
 
Istog dana u 22.20 sati u Sesvetama, na Kobiljačkoj cesti u nadzoru prometa zaustavljen je 54-godišnji vozač motocikla zagrebačkih registarskih oznaka te je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 500 eura.
 

Kako bismo vas podsjetili na važnost dva kotača u prometu na cestama kliknite na vijest: I dva kotača su  jednako važna ! 
 

Stranica