U kući na području Podsuseda uzgajao gljive Psilocibin i marihuanu u improviziranom laboratoriju

Stabljike marihuane pronađene i u kući i u dvorištu
 

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se, da je osumnjičeni na području Podsuseda, u obiteljskoj kući, protivno odredbama iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga ,a radi daljnje preprodaje, obavljao uzgoj gljiva Psilocibin, a koje je potom sušio skrivao, prepakirao i vagao da bi tako pripremljenu drogu dalje prodavao.

Sumnja se i da je uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, a koju je po sazrijevanju potom skrivao, sušio i prepakiravao u obiteljskoj kući s ciljem daljnje prodaje.
 
Jučer, 24. srpnja, policijski službenici su pretragom kuće kojom se koristi osumnjičeni pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je bilo zasađeno ukupno četiri stabljike marihuane, dok su u dvorištu obiteljske kuće pronašli zasađeno 14 stabljika marihuane, 158,5 marihuane pakirane u dvije staklene posude, 942,3 grama sušenih gljiva Psilocibin te 204 grama gljiva Psilobicin zasađenih u tri plastične kutije.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica