Zbog grubog kršenja prometnih propisa kažnjen s 4220 eura

Upravljao vozilom iako mu je zbog negativnih bodova vozačka poništena

FOTO:  Ilustracija
 
Jučer, 8. kolovoza oko 00.10 sati 20-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,80 g/kg u organizmu te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena i oduzeta zbog prikupljenih negativnih bodova i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Kralja Zvonimira u smjeru istoka.

Dolaskom do raskrižja sa Ulicom Pavla Šubića nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste te atmosferskim uvjetima tako da može vozilo pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Uslijed toga izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika u desno na nogostup sa jugoistočne strane raskrižja gdje je prednjim dijelom vozila naletio na metalni stup semaforskog uređaja na kojemu se nalazio prometni znak koji su od naleta odbačeni u smjeru istoka na stražnji dio osobnog automobila slatinskih registarskih oznaka koji je bio u trenutku nesreće propisno parkiran na obilježenom parkirnom mjestu uz južni rub južnog kolnika Ulice kralja Zvonimira.

U nekontroliranom kretanju osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka prednjim dijelom naletio je na stražnji dio navedenog osobnog automobila slatinskih registarskih oznaka koji je odbačen naprijed, uslijed čega je prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, koji je bio propisno parkiran na obilježenom parkirnom mjestu uz južni rub južnog kolnika Ulice kralja Zvonimira.

Vozač starosti 20 godina je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje, nakon čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna od 4.220 eura.

Stranica