Kineski policajci završili sudjelovanje u sklopu projekta "Sigurna turistička destinacija"

Dva kineska policijska službenika bila su raspoređena na zagrebačkim ulicama

FOTO: Policijska uprava zagrebačka

U utorak, 13. kolovoza 2024. godine, završava se provođenje policijskih zadaća, zajedničkih policijskih ophodnji s dvojicom policijskih službenika iz NR Kine koji su svoj rad u Republici Hrvatskoj, točnije na području Policijske uprave zagrebačke, odnosno grada Zagreba, obavljali u periodu od 17. srpnja do 13. kolovoza 2024. godine i to u zajedničkim ophodnjama s  policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija'', s ciljem preventivnih aktivnosti policije i podizanja sigurnosti građana, ali i jačanja međunarodne policijske suradnje na području prevencije i međunarodne sigurnosti.
 
Podsjećamo, Projekt „Sigurna turistička destinacija'' započeo je u Hrvatskoj 2006. godine radi podizanja sigurnosti tijekom turističke sezone kako bi se turistima omogućio siguran dolazak i boravak u RH. Tijekom aktualne turističke sezone 2024. godine, u projektu „Sigurna turistička destinacija 2024.“ sudjeluje dvadeset policijskih organizacija iz 19 zemalja te stotinjak stranih policijskih službenika, među kojima su bila dvojica kineskih kolega raspoređenih na rad u Policijskoj upravi zagrebačkoj.
 
Svojih tridesetak dana, provodeći policijske zadaće gradom Zagrebom, kineske su se kolege uz policijske službenike Policijske uprave zagrebačke upoznale ne samo s radom zagrebačke policije, nego su imale i priliku vidjeti povijesne znamenitosti Zagreba, upoznati se s dijelom tradicijskih običaja obilazeći one dijelova grada koje „pričaju svoje zagrebačke priče“.
Posljednjih dana policijski službenici iz NR Kine obišli su i Informativni centar za prevenciju Policijske uprave zagrebačke gdje su se, uz koordinatora za Policijsku upravu zagrebačku, koji je proveo mjesec dana uz kineske kolege kao profesionalni domaćin iskazujući predanost i stručnu kompetenciju, kao i uz voditelja Službe prevencije, rezimirale uspješno provedene aktivnosti kroz zajedničke ophodnje, budući da je projekt Sigurna turistička destinacija u osnovi projekt baziran na prevenciju.
 
Tako su se kineski policijski službenici upoznali s nizom aktivnosti Policijske uprave zagrebačke koje imaju za cilj osiguravanje visoke razine sigurnosti i sigurnijeg okruženja za građane na području naše Uprave te da se isti osjećaju sigurnima i zaštićenima, bilo da je riječ o socijalnom, kulturnom ili poslovnom aspektu života. 
 
Nadalje, kineski kolege su, uz koodinatora - policijskog službenika Službe prevencije i uz voditelja Službe, posjetili i Muzej policije čime se i zaokružila uspješna zajednička policijska aktivnost na području Policijske uprave zagrebačke.
 
Zaključno, poželjet ćemo svima da ovogodišnja turistička sezona do kraja protekne mirno i uspješno te da se kroz brojne domaće i međunarodne aktivnosti pripremimo i za nadolazeću turističku sezonu 2025. godine svjesni kako na sve sigurnosne izazove Policijska uprava zagrebačka uvijek zna i znala je odgovoriti.

Stranica