Bez položenog vozačkog skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama

Vozač kažnjen s gotovo 2000 eura, a upisano mu i 9 negativnih prekršajnih bodova

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju 1. rujna oko 21.30, u Zagrebu, kod kućnog broja 63 Heinzlove ulice u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak.
 
Kontrolom vozila i vozača  utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima B kategorije.
 
Ujedno, utvrđeno je da je vozilu kojim upravlja istekao rok važenja prometne dozvole.
 
Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.150 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 
Kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje mu je upisano 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
 
U ponedjeljak, 2. rujna, nekoliko minuta iza ponoći, u Ulici Rudolfa Kolaka u Zagrebu, kod kućnog broja 14, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama koju je uzrokovao 20-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka na način da je skrećući u raskrižju u lijevo oduzeo prednost vozilu iz suprotnog smjera.
 
Obavljenim provjerama utvrđeno je da je 20-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena pravomoćna presuda- novčana kazna u iznosu od 1.970 eura.
 
Kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje mu je upisano 9 negativnih prekršajnih bodova.
 
 
 

Stranica