Svaki vozač kažnjen s više od 1000 eura zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Cilj je podizanje prometne kulture

FOTO: Ilustracija
 
Autocesta A1
U subotu, 31. kolovoza oko 21,30 sati, 62-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 3.15 g/kg, upravljao osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A1 u smjeru jugozapada.
Dolaskom do 8. kilometra nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi kolnika gdje je naletio na zaštitnu ogradu.
Nadzorom je utvrđeno da je upravljao vozilom a da kod sebe nema vozačku dozvolu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.540 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseca.

 
Jadranska avenija
U utorak, 3. rujna iza ponoći, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 42-godišnjak, a kretao se kolnikom Jadranske avenije u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 3 utvrđeno je da upravlja za vrijeme dok u organizmu ima 1,72 g/kg alkohola.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od jedan mjeseca.
 

Mrkšina ulica
U srijedu, 4. rujna oko 22.29 sati, 45-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Mrkšine ulice u smjeru zapada .
Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 69 utvrđeno je da upravlja pod utjecajem od 1,72 g/kg alkohola u krvi.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1700 eura.

 
Horvaćanska cesta
U srijedu, 4. rujna oko 23.45 sati, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Horvaćanske ceste u smjeru zapada.
Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja Ulice Šime Devčića i Ulice Franje Fuisa, utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola od 2,89 g/kg u organizmu
Obavljenim preliminarnim testiranjem na prisutnost opojnih droga u organizmu, policijski su službenici utvrdili kako 21-godišnji vozač upravlja osobnim automobilom pod utjecajem droga dok se odbio podvrgnuti  analizi krvi i urina.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od dva mjeseca.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stranica