Najava akcije „Nadzor vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava“

U ponedjeljak 9. rujna 2024. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se navedena preventivno-represivna akcija

FOTO: Ilustracija

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjeren na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava.

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima, mopedima, nekorištenje zaštitne kacige vozača osobnih prijevoznih sredstava zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava na isto, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima (savijene reg. pločice ili iste montirane ispod sjedala, blatobrana i dr.) te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila i osobnih prijevoznih sredstava ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu koje čine vozači bicikala i osobnih prijevoznih sredstava.

U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim  putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

Stranica