Održana humanitarna akcija „Mnogi za rijetke“

Policijski službenici svojim prisustvom podržali ovu akciju te prezentirali neke od aktivnosti

FOTO: PU zagrebačka

S ciljem podizanja svijesti o rijetkim bolestima i poticanja kliničkih ispitivanja za nove terapije, na zagrebačkom Jarunu u subotu, 7. rujna održala se humanitarna akcija naziva "Mnogi za rijetke", u organizaciji Hrvatskog saveza za rijetke bolesti i njihovih partnera.

U ovoj hvale vrijednoj akciji sudjelovale su brojne udruge; „Debra“,  Hrvatski zbor fizioterapeuta, Matica umirovljenika Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, udruga  „Lov na tihog ubojicu“, Zaklada za rijetke bolesti jetre, Zaklada Nora Šitum, Javna vatrogasna postrojba Zagreb i razne druge.
Cijeli događaj je osmišljen kako bi se privukla pažnja javnosti na izazove s kojima se suočavaju oboljeli od rijetkih bolesti, te kako bi se istaknula važnost dostupnosti novih terapija u Hrvatskoj.

Nekoliko tisuća posjetitelja, moglo je sudjelovati u raznim aktivnostima, od sportskih natjecanja do edukativnih radionica i zabavnih programa, namijenjenih svim uzrastima.

Navedenu akciju podržala je i Policijska uprava zagrebačka koja je prezentirala neke od preventivnih aktivnosti pokazavši tako građanima da se mogu s povjerenjem i pouzdanjem uvijek obratiti policiji kada je to nužno čime je doprinijela jačanju općeg i subjektivnog stanja i osjećaja sigurnosti dok su građani iskazali izniman interesa za poslove policije.

Između ostalog, policijski službenici VII. Policijske postaje Zagreb (Trešnjevka), II. postaje  prometne policije Zagreb(Lučko) i Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke, svojim su aktivnostima podsjetili na preventivni program „Poštujte naše znakove“ i druge akcije policije, te su kroz druženje s najmlađim sugrađanima upućivali na važnost poštivanja prometnih pravila kao i na stvaranje i jačanje svijesti onih starijih o odgovornom i samozaštitnom ponašanju u kontekstu jačanja  zajedničke sigurnosti grada Zagreba.

Stranica